Almanya Otomotiv Sektörü İle Geleceğe Yatırım Fırsatı

Global yatırım imkânları ile kazançlı yatırım fırsatları sunan Almanya otomotiv sektöründe gösterdiği büyük gelişim ve güvenli yatırım ortamı ile yatırımcıları davet ediyor. Alman otomotiv sektörü global markaları, uzmanlaşmış insan kaynakları ve cazip devlet desteği imkânları ile geleceği kazandıran yatırımlara olanak sağlayarak ayrıcalıklı fırsatlar sunuyor.

Almanya yatırım başlıkları içinde en büyük paya sahip olan otomotiv sektörü 2015 yılında 2.012 milyon USD seviyesindeyken 2016 yılında 2.605 milyon USD seviyesine yükselmiştir. Devam eden süreçte gelişime otomotiv sektörü, 2015/16 döneminde %29.5’lik değişim oranını daha da ileriye taşıyarak yükselişini sürdürmüştür.

Almanya ve Türkiye arasında gerçekleşen ihracat rakamlarına bakıldığında:

%27.2 Otomotiv

%12.5 Hazır giyim – konfeksiyon

%9.7 Kimyevi maddeler

Almanya ve Türkiye arasında güçlü bir yapısı olan ekonomik bağların otomotiv sektörü üzerinden gerçekleştiği görülmektedir. Türkiye’nin ihracat yaptığı ülkelere bakıldığında ne büyük paya sahip olan Almanya bu yönü ile otomotiv piyasası yatırımlarına bir kat daha önem kazandırmaktadır. Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeler mercek altına alındığında:

  1. Almanya % 14
  2. İngiltere % 11
  3. Irak % 7
  4. İtalya % 6
  5. ABD % 6
  6. Fransa %6
  7. Birleşik Arap Emirlikleri % 5
  8. İspanya % 4
  9. İran % 4
  10. Hollanda % 4

Türkiye ve Almanya arasında gerçekleşen ihracatın yıllara göre değişimleri ele alındığında yüksek oranda artışlar görülmektedir.

  1. 2014: % 8.3
  2. 2015: % 9.3
  3. 2016: % 9.8


Bu bilgiler ışığında Türkiye’nin Almanya’ya ihracatı %14 oranına kadar yükselmiştir. Bu artış Almanya’yı Türkiye’nin ihracat yaptığı ülkeler bazında 1. sıraya taşımıştır. Almanya yatırımları hakkında Nova Germany olarak; şirket kurlumu, gayrimenkul alımı, oturum izni gibi konularda her türlü desteği sağlamaktayız. 41 yılık tecrübeyle hizmet veren Nova Germany dijital alt yapısı ve uzman kadrosu hizmet verirken yatımcıların yatırımlarına değer katmaktadır.

Nova Germany ile Almanya’da şirket kurulumu yapan yatırımcıların markaları global ölçekte prestijli ve saygın kabul edilen “made in germany” etiketi ile dünya pazarlarındaki yerlerini alacaklardır. Otomotiv şirketi kurmak için en doğru adres olan Nova Germany, Otomotiv şirketi kurmak isteyen yatırımcılara güvenilir ve hızlı çözümler sağlayarak gerekli tüm desteği sağlıyor. Yaşam koşulları ve sosyal imkânlarla konsept bir yatırım paketine dönüşen Almanya’da şirket programı yatırımcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayan ve daha fazlasını vaat eden bir yatırım programıdır.

 

 

 

Bir cevap yazın

three × 5 =